Terug naar alle evenementen

WADDENTOURNEE CLUB CLASSIQUE - TERSCHELLING (NL)

Terschelling is haast de superlatief van deze tournee: met haar 674 km² heeft Terschelling de meeste grondvest om ruimschoots verhalen uit te kunnen putten. Wat dacht je van het smeuïge verhaal van een gestrand schip vol whisky en wijn en een beneveld eiland tot gevolg. Of aangespoelde flessenpost van een 13-jarige Engelsman, die aanvankelijk slechts leidt tot een penvriendschap met een 14-jarige Terschellingse, maar zes jaar later is er de ontmoeting en liefde op het eerste gezicht.

Die dag pak je gelijk een eeuwenoude eilandertraditie mee: de folklore leeft op in de jaarlijkse traditionele paardenrace in Midsland. En bij paardengetrappel kunnen we niet anders dan aan de triomfantelijke Wilhelm Tell Ouverture van Rossini denken. Ook Offenbach maakt onder anderen zijn opwachting, met een lied waar zangeres Karin Strobos nèt te diep in het glaasje kijkt. De dag besluit met het Il Tramonto van Respighi, een ode aan de zonsondergang op het eiland.

De Waddentournee is een krachtenbundeling van avonturiersensemble Club Classique onder de mantel van het Schiermonnikoog Festival.

Avonturierscollectief Club Classique en Schiermonnikoog Festival verbreden samen hun horizon en bundelen hun krachten. Aan de oppervlakte lonkt de primeur van een Waddentournee; gezamenlijk verspreiden ze de schoonheid van muziek verder dan wal én Schiermonnikoog. En al het goede komt in drieën: van 24 t/m 26 juni vaart de route langs Ameland, Terschelling en Vlieland.

De spotlight is – voor eens – niet op het podium, maar op het publiek gericht. En in het bijzonder op de eilanders: de ontroerendste, grappigste en meest memorabele anekdotes van eilanders vormen het script. Aan elkaar gemonteerd door het zestal topmusici en ras-entertainers van Club Classique en geserveerd met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire, word je een Classical Soundtrack voorgeschoteld: verhalen die gehoord moeten worden en muziek die kracht bijzet waar woorden niet altijd toereikend zijn.

Club Classique bestaat uit mezzosopraan Karin Strobos, pianist Caspar Vos, violisten Myrthe Helder en Maren Bosma, altviolist Lotus de Vries en cellist Leonard Besseling.

Eerdere gebeurtenis: 24 juni
WADDENTOURNEE CLUB CLASSIQUE - AMELAND (NL)
Latere gebeurtenis: 26 juni
WADDENTOURNEE CLUB CLASSIQUE - VLIELAND (NL)