Terug naar alle evenementen

WADDENTOURNEE CLUB CLASSIQUE - AMELAND (NL)

Het muzikale startschot raast vanaf Ameland wanneer componisten als Dvořák, Glass en Piazzolla plaatsnemen in de kerkbankjes. Omringd door het wad – niet voor niets onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO – opent een eilandervoordracht over natuurkracht- en pracht de avond. Haydn hertaalt en benadrukt die kracht vervolgens woordeloos in zijn Strijkkwartet, welke bekroond werd met de bijnaam ‘Zonsopkomst’.

Maar: geen licht zonder schaduw. Misschien wel Faurés allermooiste lied getiteld ‘Les Berceaux’ omlijst het verhaal over de desastreuze gevolgen van een slechte visvangst op het wad van 1850. En dan, eind goed al goed: we sluiten de avond goedgezind voor eenieder die inmiddels wel een opsteker kan gebruiken. Bij het ondergaan van de zon reizen we via Dvořák op voortouw van mezzosopraan Karin Strobos naar Argentinië: het land van maté, Messi en meesterlijke tango’s.

De Waddentournee is een krachtenbundeling van avonturiersensemble Club Classique onder de mantel van het Schiermonnikoog Festival. De kaartverkoop start woensdag 4 mei 12:00 met onderstaande prijzen:
Regulier: € 15,-
Eilander/18-30 jaar: € 7,50
Onder 18 jaar: gratis

Avonturierscollectief Club Classique en Schiermonnikoog Festival verbreden samen hun horizon en bundelen hun krachten. Aan de oppervlakte lonkt de primeur van een Waddentournee; gezamenlijk verspreiden ze de schoonheid van muziek verder dan wal én Schiermonnikoog. En al het goede komt in drieën: van 24 t/m 26 juni vaart de route langs Ameland, Terschelling en Vlieland.

De spotlight is – voor eens – niet op het podium, maar op het publiek gericht. En in het bijzonder op de eilanders: de ontroerendste, grappigste en meest memorabele anekdotes van eilanders vormen het script. Aan elkaar gemonteerd door het zestal topmusici en ras-entertainers van Club Classique en geserveerd met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire, word je een Classical Soundtrack voorgeschoteld: verhalen die gehoord moeten worden en muziek die kracht bijzet waar woorden niet altijd toereikend zijn.

Club Classique bestaat uit mezzosopraan Karin Strobos, pianist Caspar Vos, violisten Myrthe Helder en Maren Bosma, altviolist Lotus de Vries en cellist Leonard Besseling.