Terug naar alle evenementen

WADDENTOURNEE CLUB CLASSIQUE - VLIELAND (NL)

In het middelpunt van het enige dorp op Vlieland sluiten we vriendschap met Sjostakovitsj, Chausson, Gershwin en Schumann. Het programma raakt kamermuziek aan alle kanten – voor ieder wat wils – want afsluiten doe je samen. De locatie is er één waar menig strandjutter de kunst van afkijkt: het gerucht gaat dat de Nicolaaskerk op Vlieland grotendeels werd gebouwd van wrakhout. Waarheid of fabel? Een strandjutter met een indrukwekkende collectie vondsten onthult. Geldt verder the best for last? We verklappen niks, maar geven wel een hint: de slotavond kent een passend slot.

De Waddentournee is een krachtenbundeling van avonturiersensemble Club Classique onder de mantel van het Schiermonnikoog Festival.

Avonturierscollectief Club Classique en Schiermonnikoog Festival verbreden samen hun horizon en bundelen hun krachten. Aan de oppervlakte lonkt de primeur van een Waddentournee; gezamenlijk verspreiden ze de schoonheid van muziek verder dan wal én Schiermonnikoog. En al het goede komt in drieën: van 24 t/m 26 juni vaart de route langs Ameland, Terschelling en Vlieland.

De spotlight is – voor eens – niet op het podium, maar op het publiek gericht. En in het bijzonder op de eilanders: de ontroerendste, grappigste en meest memorabele anekdotes van eilanders vormen het script. Aan elkaar gemonteerd door het zestal topmusici en ras-entertainers van Club Classique en geserveerd met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire, word je een Classical Soundtrack voorgeschoteld: verhalen die gehoord moeten worden en muziek die kracht bijzet waar woorden niet altijd toereikend zijn.

Club Classique bestaat uit mezzosopraan Karin Strobos, pianist Caspar Vos, violisten Myrthe Helder en Maren Bosma, altviolist Lotus de Vries en cellist Leonard Besseling.