Back to All Events

Helikon Kwartet tijdens NJO Muziekzomer: Muzikale wandeling Berg en Dal

  • Beek-Ubbergen Gemeente Berg en Dal (map)

Programma: ntb

We zullen twee concerten van 20 minuten geven: een om 16:30 uur en een om 17:30 uur.

Na de successen van de afgelopen jaren kan de sportieve muziekliefhebber ook dit jaar de stoute schoenen aantrekken voor de populaire Muzikale Wandeling in Berg en Dal. De nieuwe route loopt wederom over de glooiende heuvels en door de rustgevende bossen die deze prachtige omgeving te bieden heeft.

Dit jaar zijn er twee groepen die de route volgen, dus u kunt kiezen uit verschillende aanvangstijden. De route begint bij Museumpark Orientalis. Hier kunt u niet alleen inspirerende culturen ontdekken, maar ook de muziek van Suol Koperkwintet op het Plein van Pontius Pilatus.

Vervolgens leidt de weg naar het Afrika Museum, waar u kennis kunt maken met de wereld van de Afrikaanse architectuur, kunst en cultuur. Hier kunt u even bijkomen van de tocht onder het genot van Duo de Bontebal.

Na een adembenemende route langs de Duivelsberg zult u vervolgens aankomen bij het historische Huis Wylerberg, waar het Helikon Kwartet een bijzonder programma laat horen.

Na het laatste concert kunt u zelfstandig terugreizen naar Museumpark Orientalis, om de muzikale pelgrimstocht desgewenst toepasselijk af te sluiten met een overheerlijk Romeins buffet.

Voorafgaand aan de wandelingen (om 12:30 en 13:30 uur) verzorgt Lidwine Janssens van de Wylerbergkring de interessante lezing ‘Huis Wylerberg: een tastbare kristal’ in de Romeinse Herberg in Orientalis (toegang bij de prijs inbegrepen). Meer informatie: www.wylerbergkring.eu

https://www.muziekzomer.nl/muziekzomer/concert.vm?id=1621